Vliegen naar Bratislava

Ben je van plan om naar Bratislava af te reizen dan heb je je verschillende opties. Verreweg de meeste reguliere maatschappijen bieden geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland aan naar het vliegveld van Bratislava, maar naar het internationale vliegveld van Wenen. Dit is een goed alternatief, vanaf dit vliegveld kun je in ongeveer een uur in het historische centrum van Bratislava staan. Wil je toch rechtstreeks op Bratislava vliegen dan zal je gebruik moeten maken van een low-costmaatschappij. Het grote voordeel hiervan is dat, mist je op tijd boekt je tickets onder de honderd euro naar Bratislava kunt vinden.
Natuurlijk is het goed mogelijk dat in de toekomst ook andere partijen rechtstreekse vluchten op het vliegveld van Bratislava gaan uitvoeren. Voorlopig is hier echter nog geen sprake van.

Vliegtijd

Afhankelijk van de luchthaven van vertrek en je precieze bestemming zal je ongeveer 1:45 uur tot 2:05 over je vlucht doen. Het is een relatief korte vlucht. De vluchtroute zal voor het grootste deel over Duits grondgebied gaan.

Welke maatschappij

Vanuit Nederland en België zijn er enkele prijsvechters die rechtstreeks vluchten aanbieden naar Bratislava. Vanuit Eindhoven en Brussel-Charleroi zijn dit Wizzair en Ryanair.  Dit zijn gelijk de beste opties als je rechtstreeks naar Slowakije wilt vliegen. Maak je liever geen gebruik van een low-cost maatschappij dan kun je het beste uitwijken naar het vliegveld van Wenen. Vanaf Nederland, België en de luchthavens in Duitsland worden er dagelijks vluchten uitgevoerd naar Vienna Airport; KLM, Transavia en Brussels Airlines zijn slechts enkele voorbeelden.

Check hier de goedkoopste tickets met Transavia

Luchthaven van Bratislava

Het Letisko Milana Rastislava Štefánika zoals het vliegveld van Bratislava ook wel bekend staat is het grootste vliegveld van Slowakije. Het is vernoemd naar de generaal Milana Rastislava Štefánika die in 1919 in de omgeving van Bratislava is neergestort met zijn vliegtuig. Het vliegveld ligt op ongeveer negen kilometer van het historische centrum van de stad. De huidige luchthaven is gebouwd net na de Tweede Wereldoorlog, maar stond voor 1993 bekend onder een andere naam. Air Slovakia is de belangrijkste gebruiker van het vliegveld. De bekendste andere gebruikers zijn Ryanair, Aeroflot en CSA Czech Airlines

Transfers van de luchthaven van Bratislava

De goedkoopste manier om vanaf het vliegveld van Bratislava naar het historische centrum van de stad te reizen is met het openbaar vervoer. In ongeveer 35 minuten ben je van het vliegveld in de stad. Je moet dan eerst met de bus en daarna overstappen op de tram.

Wil je zo snel mogelijk van het vliegveld naar je hotel dan is een taxi de beste optie. De prijs van een taxirit vanaf het vliegveld naar de stad ligt wel iets hoger dan van een busrit, maar het geeft wel een stuk comfort. Boek je deze taxi dan kun je vooraf perfect zien wat deze rit je zal kosten en wat de verwachte duur is. Op deze manier kom je niet voor onverwachte verrassingen staan, dit scheelt een hoop met onzekerheid. Als vooraf je taxi boekt, zal deze op het vliegveld van Bratislava op je staan te wachten. Het is natuurlijk mogelijk om de rit te annuleren mocht de reis toch niet doorgaan.

Vienna International airport VIE

Vienna International airport of Flughafen Wien-Schwechat is de grootste luchthaven van Oostenrijk. Het vliegveld vormt een belangrijk luchtverkeersknooppunt in Centraal-Europa. Jaarlijks maken meer dan twintig miljoen passagiers gebruik van de luchthaven. Vanuit Nederland, België en Duitsland zijn er meerdere maatschappijen die dagelijks vluchten uitvoeren op de luchthaven van Wenen. Mede door het grote aanbod is de luchthaven van Wenen vaak een beter alternatief om op te vliegen dan de luchthaven van Bratislava. Vanaf Vienna International airport kun je in ongeveer een uur naar Bratislava reizen.

Transfers van de luchthaven van Wenen

Er zijn verschillende opties als je van de luchthaven van Wenen naar Bratislava wilt reizen. De goedkoopste manier is de met de bus. Er zijn verschillende maatschappijen die busdiensten aanbieden van Wenen Airport naar Bratislava. Zo rijdt er 10 keer per dag een Euroline. Andere opties zijn de Flixbus, Slovak Lines en Blagusss. Gemiddeld zal je ongeveer 1.15 uur onderweg zijn. De prijzen verschillen sterk per aanbieder en periode.

Heb je geen zin om gebruik te maken van het openbaar vervoer dan is een taxi een optie. Het is ongeveer vijfenvijftig kilometer rijden vanaf de luchthaven naar Bratislava. Een rit die tussen de vijftig en honderd euro zal kosten. Boek je van tevoren je taxi dan heb je vooraf een goed inzicht wat de rit zal en kosten waardoor je nooit voor onaangename verrassingen zal komen te staan.